2 zussen, 2 concurenten.........

 

Team Smeets bestaat uit Pea en Manon Smeets, 2 zusjes die beide luchtgeweer en klein kaliber geweer schieten in het Nederlandse team. Allebei hebben ze als doel goud te winnen op de Olympische spelen in deze disciplines. Op dit moment is het vizier gericht op Tokio 2020.

Van kinds af aan komen ze al op de schietbaan, het schieten is ze met de paplepel ingegoten. Na opa en papa zijn de zussen nu ook actief binnen de schietsport. Op 10 jarige leeftijd zijn ze begonnen met de discipline lichtgeweer schieten. Na een aantal jaren de sport op clubniveau te hebben beoefend, volgde de stap naar het regionale team. Van daaruit ging het snel. Voor Pea volgde in 2011 de overstap naar het Nederlandse team. manon deed dit in 2015. Beide zussen wonen en trainen in Arnhem op Papendal, in het nationale sportcentrum.

 

www.teamsmeets.nl

 

Aanstormend talent uit Limburg.

 

Ik ben Pea Smeets en ik ben op 3 mei 1994 geboren in Belfeld. Ik ben begonnen met het beoefenen van de schietsport (Luchtgeweer) toen ik 10 jaar was, ik vond het meteen leuk en ben het ook blijven doen. In 2007 ben ik gevraagd om mee te gaan trainen bij het Top Talenten Team van Zuid-Nederland. Dit heb ik gedaan en daar heb ik ook veel geleerd, toen in september 2011 de vraag kwam of ik bij het Jong Oranje team wilde komen heb ik dit natuurlijk gedaan. Nu woon in doordeweeks op Papendal samen met de andere leden van Jong Oranje, ook train ik elke woensdag in Dortmund en de andere dagen train ik op Papendal zelf. Op dit moment staat het Nationaal Nederlands Record op mijn naam met 393 ringen van de 400. Ook ben ik in 2011 Nederlands kampioen geworden. Tevens heb ik een eigen site waarop iedereen mijn verrichtingen kan zien die ik in en voor de schietsport doe  www.peasmeets.nl . Daarnaast studeer ik International Business and Languages aan de HAN in Arnhem, dit kan ik goed combineren met mijn sport en ik vind het een erg leuke opleiding. Mede dankzij de hulp van Hagrip kan ik dit nu doen en daar ben ik heel blij mee en dankbaar voor.

 

Copyright © Hagrip detachering 2017 | Webdesign& CMS : DO IT-online